Logo GvT

GV

Texel

Sinds het seizoen 2011/2012 is het freerunnen op Texel razend populair geworden. Deze straatsport heet ook wel op zijn Frans ‘parkour’. Dat is niet voor niets, want de sport is ontstaan in Frankrijk. Het gaat in deze sport om het snel en acrobatisch nemen van allerlei hindernissen die je op straat tegenkomt: vuilnisbakken, muurtjes, geparkeerde auto’s enzovoort. Salto’s en ingewikkelde andere sprongen zorgen daarbij voor het spektakel. Het zijn vooral jongens en mannen die het doen, maar de sport is zeker ook geschikt voor stoere meiden!

In de gymzaal kunnen de freerunners hun technieken oefenen met de veilige valmatten onder de blokken en muurtjes.

Jongens en meisjes die belangstelling hebben voor deze trainingen kunnen terecht op de volgende uren: Freerunlessen worden gegeven op donderdag: van 18.30 - 19.30 uur voor groep 4 t/m 8; van 19.30 - 20.30 uur voor jongens en meisjes van het voortgezet onderwijs.

De eerste drie proeflessen zijn gratis!

 

 

 

Ik wist niet dat ik zo veel spieren had. Dit is een uitspraak van een deelnemer na twee proeflessen Bodyfit bij GVT. Deze groepen werden tot voor kort KLC- groepen genoemd. Dat staat voor Kracht, Lenigheid en Conditie. Denkt u niet dat het er ‘kalmpjes’ aan toe gaat. Er wordt fanatiek getraind om daarna met elkaar te ontspannen. Het programma is wekelijks weer anders en omvat grondoefeningen, circuittraining, lenigheids-oefeningen, danabands, Tae bo, steps en nog veel meer. Iedereen in de leeftijd vanaf 18+ tot 65 jaar is welkom. Blijf fit en actief en ga dat uurtje sporten! Ook voor deze groepen geldt dat de eerste drie proeflessen gratis zijn!

Lestijden:
maandag     19.30 tot 20.30 uur

 

 

 

 

Bij de GVT kennen we een lange traditie van speel- en gymlessen voor peuters en kleuters. De kinderen leren spelenderwijs rollen, vallen, klauteren en ga zo maar door. Vaak gaat dat op muziek. Veiligheid is gegarandeerd door de opleiding en bijscholing van de trainer en zijn assistenten, maar ook door de vele valmatten en speciale toestellen die voor deze leeftijdgroep zijn gemaakt van zachte materialen. Onderschat deze peuter- en kleutertraining niet. Ze raken thuis in hun lichaam en doen vaardigheden op die ze later kunnen gebruiken in alle takken van sport. In het rooster kunt u opzoeken op welke uren er lessen voor peuters en kleuters zijn. Beginnertjes hebben recht op drie gratis proeflessen.

 

 

 

 

 

Voor de jeugd zijn er wekelijkse gymlessen op werkelijk alle toestellen die de GVT in huis heeft. Niet alleen de klassieke turntoestellen, maar ook bijvoorbeeld de airtumbling an de grote trampoline worden regelmatig opgesteld. Het gymmen wordt afgewisseld met allerlei sportieve spelletjes. Op die manier werken de kids steeds weer op een andere manier aan hun motorische ontwikkeling.

Twee keer per jaar zijn er evenementen waarbij de meeste jeugdleden aan mee doen. Voor de onderlinge wedstrijden wordt er een aantal weken aandacht besteed aan speciale oefeningen die tijdens die wedstrijden aan familieleden getoond kunnen worden. Ook wordt er voor alle Texelse gymjeugd jaarlijks de Texelse gymkampioenschappen georganiseerd. Dan komen ook de gymnasten uit de andere dorpen naar de sporthal. Instappers hebben recht op drie gratis proeflessen. Inlichtingen bij het bestuur, of de leiding in de zaal.